Annemieke

Mijn naam is Annemieke Terpstra. Ik ben getrouwd, moeder van 3 kinderen. Onze oudste dochter is geadopteerd. Zo heb ik ook Veronique leren kennen. Adoptie en Colombia was tot een tijdje geleden onze bindende factor. Toen onze oudste in de puberteit kwam, begonnen er problemen te ontstaan. Problemen die hun oorsprong in de hechting hebben. Toen ze jonger was, hadden we weinig redenen om aan te nemen dat er iets niet goed gegaan was in haar hechtingsgeschiedenis. Ze was nog jong toen ze bij ons kwam, maar inmiddels zijn we er wel achter dat dat niet altijd iets zegt. Problemen kunnen al ontstaan tijdens de zwangerschap. We hebben professionele hulp gezocht en gekregen. De kennis die ze hebben is enorm, maar het is wel theoretische kennis. Ik vind het erg fijn dat ik met Veronique kan sparren. Haar dochters zijn iets ouder en heeft ook al veel meegemaakt. Ze heeft zich verdiept in hechting en trauma en ze kan goed uitleggen. Doordat we van de hulpverleners van onze dochter uitleg kregen, die Veronique vaak herhaalde, bleef de kennis beter hangen. Inmiddels zijn we wat jaren verder en heb ik ook ruime (ervarings)deskundigheid.

Evenals Veronique ben ik me gaan verdiepen in hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma. Daarnaast heb ik een opleiding counselor gevolgd. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat, ondanks dat je weet dat je goed voor jezelf moet zorgen, je jezelf vaak op de laatste plaats zet. In mijn geval resulteerde dat in een burn-out. En ik ben niet de enige in deze situatie die dat overkomt helaas. Als counselor help ik je focus te krijgen op wat echt belangrijk is: goed voor jezelf zorgen. Want als je zelf goed in je vel zit, kun je ook goed voor je kind zorgen!

Momenteel ben ik bezig met mij te verdiepen in stress- en rouw counseling. Als ouder van een kind met hechtingsproblemen is het belangrijk om goed om te kunnen gaan met stress, want er gebeurt nogal eens wat in je gezin, dingen waarvan anderen zich niet kunnen voorstellen dat het überhaupt kan gebeuren. En wat heel veel stress met zich meebrengt.

En als ouder van een kind met hechtingsproblemen krijg je te maken met rouw. Bijvoorbeeld; je rouwt omdat:

  • je afscheid neemt van je ideale gezinssituatie, het gezin dat je voor ogen had toen je een gezin ging stichten
  • Je rouwt om de band die je misschien nooit met je kind gaat krijgen
  • Je hebt verdriet omdat je het idee hebt geen goede moeder te zijn

Ik wil je er graag bij helpen zicht te krijgen op jouw valkuilen, je handvatten geven om met minder stress goed voor je gezin te kunnen zorgen. En uiteraard kun je bij mij terecht met alles waar je tegenaan loopt op het gebied van hechting. Ik wil, samen met Veronique, jouw steuntje in de rug zijn. Want:

Je hoeft het niet alleen te doen